Arrimadas: “Es defensen millor els interessos dels catalans amb un projecte d’unió dins d’Espanya i d’Europa que amb un projecte de separació”
17/12/2017
Rivera, en un acte sobre el futur d'Europa amb Vargas Llosa i Manuel Valls, afirma: “Quan als meus fills els preguntin d'on són, vull que diguin ‘dels Estats Units d'Europa’”

Barcelona, dissabte 16 de desembre del 2017. “Es defensen millor els interessos dels catalans amb un projecte dins d’Espanya i d’Europa que amb un projecte de separació”. Així ho ha assegurat la candidata de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, que considera que en les eleccions del 21D “ens juguem també el futur d’Europa” i en les quals, per primera vegada “els valors d’igualtat, llibertat i solidaritat poden vèncer a la ruptura, a l’enfrontament i a la desunió”.

Inés Arrimadas ha fet aquestes declaracions en un acte en el Teatre Goya de Barcelona, on s’ha debatut el futur d’Europa juntament amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, l’ex primer ministre francès, Manuel Valls, i el premi nobel Mario Vargas Llosa. Davant de més de mil persones, Arrimadas ha apostat per “defensar sense complexos” els valors del projecte europeu. “Ciutadans ha crescut perquè mai ha tingut complexos per rebatre al nacionalisme intel·lectualment, i ara està en disposició de guanyar-li democràticament en les urnes”, ha sentenciat.

Albert Rivera també ha defensat “reconstruir” Europa i reforçar el paper d’Espanya dins del projecte europeu. “Quan als meus fills els preguntin d’on són, vull que diguin dels Estats Units d’Europa”, ha dit.

A més, ha explicat que “la recepta” per fer-ho és “tenir un projecte econòmic fort, un projecte de valors civils i un projecte democràtic”. “Amb aquests tres pilars podrem vèncer al populisme i al nacionalisme”, ha afegit en referència als qui considera “els adversaris del futur”.

En la mateixa línia s’ha expressat Manuel Valls: “Europa és democràcia, pau, reconciliació i estat del benestar, mentre que el nacionalisme és guerra”, ha avisat.

Per la seva banda, Mario Vargas Llosa ha defensat que Ciutadans és l’únic partit que representa els “veritables valors” europeus i que és capaç de “demostrar al món que Catalunya no és el que els independentistes volen fer creure”. Ha demanat apostar pel vot taronja el 21D: “El dia que Inés Arrimadas sigui presidenta de la Generalitat haurem derrotat al nacionalisme i haurem mostrat al món la tradició democràtica, progressista i llibertària de Catalunya”.