Rivera: “Puigdemont és l’espantaocells de les empreses a Catalunya; el 21-D Cs obrirà una nova etapa per a que tornin”
28/11/2017
Inés Arrimadas proposa “impulsar les polítiques socioeconòmiques i un pla de xoc per la tornada d’autònoms i empreses”, durant la seva visita a Foment del Treball

Barcelona, dimarts 28 de novembre del 2017. “Puigdemont és l’espantaocells de les empreses a Catalunya; el 21-D Cs obrirà una nova etapa per a que tornin”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, en relació a la fugida de més de 2000 empreses a Catalunya. En declaracions als mitjans de comunicació a la seu de Foment del Treball a Barcelona, s’ha mostrat “preocupat” després de la baixada del turisme i la recaptació i ha lamentat que “Catalunya perd oportunitats per culpa del procés” pel que ha assegurat que cal “estabilitat jurídica i política de la mà d’un govern que la faci de nou un lloc atractiu per viure, treballar i estudiar”.

Davant els comicis del 21-D, Albert Rivera ha destacat la necessitat de “sumar, unir i passar pàgina del procés per obrir una nova etapa amb un govern alternatiu”. Per això, ha fet una crida als partits constitucionalistes a donar suport a la força més votada: “La història no ens perdonaria no sumar; Cs no posarà vetos ni pals en les rodes; desitjo que Sánchez i Iceta rectifiquin i no facin un nou tripartit”. A més, ha defensat que “Cs és el vot útil per solucionar els problemes dels catalans” perquè, “si guanyen els mateixos, faran les mateixes coses i les empreses seguiran marxant de Catalunya”.

Per la seva banda, la candidata de Cs a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha apostat per impulsar “polítiques socioeconòmiques i un pla de xoc per a que tornin els autònoms i les empreses que s’han anat”, com Cs porta al seu programa electoral del 21-D. I ha dit que els catalans necessiten un govern “que canviï la incertesa per la certesa, les polítiques fora de la llei per la seguretat jurídica i el discurs de confrontació per un de convivència”, com fa Cs.

Arrimadas considera que “una nova etapa política és possible a Catalunya” però, per a això, ha explicat que “Puigdemont no pot tornar a ser president ja que cada vegada que parla en nom de Catalunya, la seva imatge es veu empitjorada”. Per això, ha instat als ciutadans a “votar de forma massiva” per “parar el procés amb un govern amb sentit comú que treballi perquè Catalunya sigui de nou un motor d’Espanya”. I ha tornat a tendir la mà als partits constitucionalistes per “sumar després del 21-D i fer-ho possible”.