Arrimadas: “*Puigdemont ha estat el president del ‘procés’; Jo vull ser la presidenta de tots els catalans”
9/12/2017
En un auditori de Girona abarrotat per més de 1.200 persones, Rivera apel·la al vot taronja el 21D: “Votem per la llibertat, per la igualtat, per la fraternitat i per la unió”

Girona, dissabte 9 de desembre del 2017. “Puigdemont ha estat el president del ‘procés’; Jo vull ser la presidenta de tots els catalans”. Així ho ha dit la candidata de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, qui ha demanat a tots els que “volem seguir sent catalans, espanyols i europeus omplir les urnes el 21D” per “acabar amb el ‘procés’ que no ens ha portat res positiu” i que només ha generat “ruptura de la convivència, fugida d’empreses, baixada d’inversions i de turisme”.

“No podem deixar que segueixin governant els mateixos”, ha advertit Arrimadas en un acte a l’auditori Palacio de Congressos de Girona abarrotat per més de 1.200 persones, on també han participat el president de Cs, Albert Rivera, el candidat per Girona, Jean Castel, i el Secretari d’Organització, Fran Hervías. I ha destacat la necessitat de tornar a tenir un govern que “no tanqui els problemes reals dels catalans en un calaix, sinó que l’obri i enterri la ruptura”.

La candidata de Cs a la Generalitat s’ha compromès a “recuperar de nou la unió” i a “defensar els interessos de tots els catalans”, com la sanitat o l’educació. En aquest sentit, ha explicat que si és presidenta de la Generalitat farà una auditoria per “obrir finestres i aixecar catifes per saber quins recursos s’han estat destinant al ‘procés’”. A més, impulsarà “un pacte per a les polítiques socials” perquè a Catalunya “es parli més de dependència i menys d’independència, més de barracons i de llistes d’espera”, així com un pla de xoc perquè les empreses que s’han anat vulguin tornar. “Us garanteixo que si governem Catalunya serem notícia per la recuperació, per la vinguda d’empreses, per les inversions i per les oportunitats”, ha afegit.

Per la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha apel·lat al vot taronja el 21D: “Votem per la llibertat, per la igualtat, per la fraternitat i per la unió”. Considera que en les properes eleccions “ens juguem molt”, no només tenir “un govern que respecti les lleis i a tots els catalans”, sinó també “el futur d’Europa”. Per això, Ciutadans comptarà amb diversos representants europeus en aquesta campanya, com l’ex primer ministre francès, Manuel Valls, per demostrar que “el nacionalisme és l’adversari del projecte europeu”.

Rivera també ha demanat iniciar des de Catalunya “la reconstrucció d’un projecte comú per tota Espanya”. “Alguns s’han inventat que som diferents. Vull encapçalar el projecte espanyol amb un cor català i europeu”, ha afegit.

En la mateixa línia s’ha expressat Jean Castel, qui ha demanat “obrir una nova etapa per a tots” i “acabar amb el nacionalisme”. I Fran Hervías: “Mai abans guanyar al ‘procés’ havia estat tan a prop”.